Posted on Leave a comment

Как да повишим либидото си

Как да повишим либидото си

Как да повишим либидото си

От какво зависи либидото?

Наличието на постоянна тревожност е сериозна пречка за нормалното сексуално функциониране и либидо както за мъже, така и за жени.

Хората с интензивен работен график, много на брой отговорности или други житейски натоварвания, често чувстват преумора, която може да се изрази в ниско либидо и понижено сексуално желание.

Тревожност и стрес също така могат да предизвикат допълнителна трудност за получаване и поддържане на ерекция.

Проучване (английски) свързано с еректилна дисфункция при млади мъже показва, че депресия и тревожност са основни причини за намалено либидо и повишена сексуална дисфункция.

Има много фактори, които зависят от нас и могат да спомогнат за овладяване на тревожността и засилване на психичното здраве, включително:

Набавяне на здравословно количество сън;
Отделяне на време за любимо хоби;
Редовни физически упражнения;
Следване на здравословен хранителен режим;
Специално внимание върху взаимоотношенията с роднини и близки приятели.

Следването на здравословен хранителен режим работи по 3 различни начина за увеличаване на либидото.

1: Следването на подходяща диета насърчава добрата циркулация и здравето на сърцето, като в същото време премахва тежки храни, които намалят либидото.
Хранене, богато на сезонни зеленчуци, ниско съдържание на захар и високо съдържание на протеини, доказано регулира много на брой нарушения, от които зависи либидото.
2: Разнообразно хранене, включващо полезни мазнини (авокадо, зехтин, сурови ядки и др.), регулира по здравословен начин мъжките и женските полови хормони – тестостерон и естроген, които са в основата на доброто ни сексуално здраве.
3: Някои храни са известни като натурални афродизиаци, които моментно повишават либидото при мъже и жени. Например динята и чесънът

Добрият сън може да подобри общото настроение и значително да увеличи енергийните ни нива.

Проучване доказва и връзката между повече часове сън и повишаване на либидото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *