Posted on Leave a comment

Колко помагат упражненията на Кегел

Колко помагат упражненията на кегел
Колко помагат упражненията на кегел

Колко помагат упражненията на Кегел

Колко помагат упражненията на Кегел –

  1. Тазовите органи се държат на място: пикочния мехур, ректума и тънките черва.
  2. Те помагат за контролиране на уринирането, т.е. те предпазват от случайни „течове” по време на напрежение или, да речем, кихане.

Мускулите на тазовото дъно включват малък, но изключително важен за сексуалния живот мускул – т.нар. Луковично-порести мускул булбокаверноз, който покрива основата (“крушката”) на пениса. Това осигурява стабилна ерекция. Упражнения за премахване на еректилна дисфункция и мощна еякулация. Упражненията от таза за еректилна дисфункция, проведени от Университета на Западна Англия, показаха колко важни са мускулите на тазовото дъно за секс


Кегел упражнения са безвредни, ако се извършват правилно. Някои хора съобщават за гръдна болка и коремна болка, но тези случаи са резултат от неподходящи упражнения. Правилното образование и изпълнение на упражненията Kegel е важно, за да се постигнат най-добри резултати. Пациентите могат да се научат как да изпълняват правилно Kegels в офиса на лекаря си, чрез хартиени инструкции или онлайн уроци. Успехът обаче ще зависи от редовното свиване на правилните мускули.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *